Autobusová zastávka Řevnice

13.07.2013 14:59

Včera jsme s Ondřejem Skripnikem navštívili radu města. Cílem bylo představit naše OS a také projednat možnost revitalizovat naši autobusovou zastávku pomocí studentské soutěže pod našim patronátem. Rada města přislíbila podporu této myšlence za předpokladu, že se pozitivně vyjádří i nepřítomní radní a že celou agendu připravíme v naší režii. Budeme si tedy držet palce.

Oficiální dopis na radu přikládám níže

TK

 

Vážená rado města Řevnice,

v minulých dnech se ke mě dostala informace o vaší snaze zlepšit stav současné autobusové zastávky.

Chápu, že zastávka „benzínka“ vznikla jako přirozené vyústění průsečíku -- musíme někde mít nástupiště x máme opuštěný přístřešek. Je mi také jasné, že dokud nebudeme mít dopravní studii s jasnými místy jednotlivých zastávek (tady asi musíme počítat i s nově vznikajícími lokalitami, minimálně s Vrážkou) a také odsouhlasenou studii revitalizace náměstí JP (nejlépe zakomponovanou do nově revidovaného ÚP) nemá cenu umístění měnit. I sama zastávka plně odpovídá stávajícímu stavu celého náměstí a tak nevidím velký estetický přínos ve změně za typovou stavebnici.

Z mého pohledu se městu otevírá dobrá příležitost na vtipné řešení této situace. Navrhuji zvážit výměnu plánované investice do nákupu nové zastávky na stávajícím místě za investici do revitalizace stávajícího přístřešku.

Zjistím a projednám možnost zařazení vysokoškolského projektu "Revitalizace autobusové zastávky Řevnice". Tento postup nám může přinést zajímavé (prozatímní) řešení zastávky i možnost pozitivní medializace. Finální náklady můžeme v projektu omezit součtem úspory za likvidaci stávajícího a plánovaným rozpočtem za novou stavbu. Do tohoto projektu bychom následně mohli zapojit kameníka pana Váňu a uměleckého kováře pana Hrubého. Projekt je připraveno podpořit i OS Řevnická deska.

S vaším souhlasem bych vše projednal v prestižních ateliérech:

1)      Fakulta architektury ČVUT, Thákurova 9, 166 34 Praha 6 - Dejvice Ateliér Aulík Místnost 744 Součástí 15127 Ústav navrhování

2)      Ateliér produktového designu

V každém semestru je vyhlášen minimálně jeden intenzivní desetihodinový úkol, který je často propojen s úkoly jiných ateliérů.

Vedoucí ateliéru: doc. Mgr.A. Michal Froněk a doc. Mgr.A. Jan Němeček

 

Závěrem bych se u vás rád objednal zítra v 8 hodin ke krátkému projednání

 

Děkuji a přeji krásný den

Tomáš Kramoliš

člen OS Řevnická deska